El meu web està optimitzat per a SEO?
Actualitzat: 29 / 01 / 2022

El meu web està optimitzat per a SEO?

Bruno Díaz Marketing Manager
Bruno Díaz
Marketing Manager
SectorParlem de

Una auditoria SEO és imprescindible per a complir amb l'objectiu de millorar el teu posicionament orgànic en Google.

En els nostres últims articles sobre SEO us hem insistit en la idea que cada vegada serà més important redactar continguts de qualitat i originals per assolir un bon posicionament web. I si bé és cert, per triomfar en el SEO aquest contingut ha de ser publicat en un web que compleixi amb tots els requisits tècnics. Si darrerament t'has preguntat ¿La meva web està optimitzada per SEO ?, en aquest article t'expliquem què has de mirar i amb quines eines, per fer una auditoria SEO completa.

El deixar una web optimitzada per a posicionar en SEO farà que els treballs de posicionament SEO posteriors (generació d'enllaços externs o backlinks i creació de continguts) aconsegueixin resultats molt més ràpidament.

Què és una auditoria SEO?

L'auditoria SEO és una anàlisi detallada dels diversos aspectes que afecten el posicionament orgànic d'un lloc web amb l'objectiu de diagnosticar possibles problemes i detectar oportunitats de millora. La realització de l'auditoria SEO proporciona un examen detallat dels elements interns i externs de la pàgina web per a generar un diagnòstic precís i actualitzat per a establir les accions a seguir.

Per què és important fer una auditoria SEO?

L'algoritme de Google està en constant canvi, igual que ho fa el comportament dels usuaris, per això, és necessari fer una anàlisi cada cert temps per a comprovar com evoluciona el teu lloc web en aquests nous escenaris.

En aquest sentit, l'auditoria SEO et permet:
  • Atreure més trànsit orgànic.
  • Optimitzar la indexació de les teves pàgines web.
  • Prendre decisions estratègiques.

Com fer una auditoria SEO pas a pas?

Comprovar que el teu contingut s'indexi a Google

Es tracta de comprovar que les URL de la teva web les estigui llegint bé Google, sense errors de rastreig, sense excés de 404 o que el fitxer robots.txt no t'estigui bloquejant contingut. Per fer aquesta comprovació hi ha diferents eines, però la més senzilla i intuïtiva és el Google Search Console, en el seu apartat Índex de Google => Estat d'indexació. Aquí pots comprovar l'evolució de pàgines indexades, les pàgines bloquejades per robots o les pàgines amb errors.

Estructura de contingut

Aquest és un punt important i és un dels elements que acaben diferenciant una estratègia SEO amateur d'una professional. En essència, es tracta d'organitzar el contingut de la teva web sobre la base de les categories (taxonomies), etiquetes (folksonomies), URLS (important cuidar les canonicals per evitar contingut duplicat, molt penalitzat per Google), i usabilitat del teu site (com més fàcil trobi l'usuari la informació i pugui accedir amb menys clics, millor).

Estudi de paraules clau

En altres articles us hem parlat de la importància de realitzar un estudi de paraules clau abans de llançar qualsevol projecte SEO. Però és important que un cop estigui el projecte en massa anem monitoritzant com s'està posicionant la nostra web per a les keywords que hem designat.

Per tenir aquesta informació de primera mà, sense dubte la millor eina amb part gratuïta és SEM Rush. Li podem indicar el nostre domini, localització geogràfica, paraules clau i competència, i veurem com evoluciona el posicionament web i el de la competència.

SEO on page

Has de repassar elements bàsics de la pàgina, com per exemple que el title no sigui massa llarg (65 series ideal), que tingui h1 (important que no hi hagi més d'un), una descrpition òptima (entre 65 i 165 caràcters), url amigables , ràtio codi / text, enllaços trencats, titles dels enllaços, alts de les imatges, enllaços trencats, etcètera. Aquest tipus d'elements es poden analitzar de forma ràpida mitjançant l'ús d'eines com Metricspot.

Velocitat de càrrega de la pàgina

Cada vegada guanyarà més pes en el SEO la velocitat de càrrega de la pàgina (sobretot per l'auge de la navegació mobile), així que és una parada obligatòria en tota auditoria SEO. Hi ha diferents eines que t'indiquen la velocitat de càrrega del teu lloc, però la més recomanada és la pròpia de Google, la Google Page Speed ​​Insights. A més de l'anàlisi et donaran consells útils per millorar la teva web en aquest sentit.

Anàlisi de linkbuilding

És bo controlar els enllaços entrants al teu lloc, que van perdent força en l'algoritme de Google però segueixen tenint importància per al SEO, sobretot si aquests són de qualitat. Per a això hi ha diferents eines a la teva disposició, però probablement la més senzilla i intutiva és Majestic.

Quan realitzar una auditoria SEO?

La nostra recomanació és que un cop escullis les eines necessàries per analitzar el SEO de la teva web, facis un repàs exhaustiu amb el llançament de la pàgina, i després fer auditories trimestrals, encara que una mensual seria l'ideal. Aprofitant la redacció d'aquest article hem fet una anàlisi en profunditat del web Lant Advocats, un bufet especialitzat en protecció de dades.

Hi hem detectat alguns elements de millora que ja estem aplicant, però observem que tot i la joventut del web i la gran competència en el sector de la llei de protecció de dades, el web s'està indexant a Google adecuadament i en breu esperem obtenir-ne resultats satisfactoris .

Esperem que amb aquesta informació puguis arribar a cap una auditoria SEO completa amb total èxit. En cas que tinguis algun dubte, no dubtis a contactar amb nosaltres.
Bruno Díaz Marketing Manager
Sobre l'autor/a
Bruno Díaz — Marketing Manager
Professional de llarga trajectòria com a consultor de comunicació i màrqueting digital, i especialitzat en SEO, SEM i projectes web. Com a Màrqueting Manager de l'agència, coordino un equipàs de tècnics de màrqueting digital del qual estic molt orgullós.

Notícies relacionades

Tens un projecte en ment? En volem saber més!