Tendències en marketing online 2016
Actualitzat: 02 / 06 / 2022

Tendències en marketing online 2016

Bruno Díaz Marketing Manager
Bruno Díaz
Marketing Manager
Encarant ja el final d'aquest 2015, en el sector del màrqueting en línia és el moment de fer balanç dels canvis que ha suposat aquest any, observar que tendències s'han consolidat, quals han fracassat, i començar a intuir què és el que ve. En aquest article anem a apuntar algunes de les tendències en marketing digital i posicionament SEO que pensem que seran determinants en aquest 2016. Vegem algunes d'elles:

Anuncis en vídeo

Si l'any 2015 ha estat un altre d'auge del vídeo a les xarxes socials, ara serà el torn dels anuncis de vídeo. Totes les dades mostren que els usuaris es mostren molt receptius a aquest tipus de continguts, a més hi haurà una clau i és que Google els comença a incorporar als seus resultats de cerca. En aquest camp, per la dificultat de generar material en vídeo de qualitat, les PIMEs van a competir en desigualtat amb les grans marques.

Auge de les APPS

Les APPs no estaven mortes ... estaven de gresca. El fet que Google hagi començat a indexar les AAS els aportarà molta més visibilitat i farà que les empreses els prestin més atenció, tenint en compte que amb les apps es poden aconseguir coses que no sempre es poden aconseguir amb la web (interacció, missatges push, recopilació de dades, conversió mobile ...).

Tot adaptat al mòbil

Si bé poc a poc les empreses van adaptant les seves pàgines web al mòbil (unes amb més gràcia que d'altres), la importància dels índexs de navegació amb dispositius mòbils ens obliga a adaptar tots els elements de la nostra estratègia de màrqueting en línia a l'àmbit mobile: el SEO, les xarxes socials, la generació de continguts, la comunicació d'aquests, els anuncis SEM i en xarxes socials, etc.

Encariment de la publicitat a Internet

Cada vegada hi ha més anunciants a les plataformes d'anuncis per internet. Si a aquest fet els sumem que la majoria d'empreses ja han deixat enrere el període de crisi i que moltes estan canviant les seves prioritats d'inversió, això ens va a encarir el clic a gairebé totes les plataformes. Les PIMEs tindran més dificultats per competir amb els grans, i han de trobar escletxes en el mercat segmentant cada vegada més el seu públic i campanyes. És una cosa que estem aplicant amb alguns dels nostres clients, com ara les campanyes de Facebook Ads que estem programant per Renuevo, una botiga online de productes de segona mà.

Aquests són, segons la nostra experiència i l'observació del mercat, algunes tendències que van a donar que parlar en l'àmbit del marketing online aquest 2016 que s'acosta. Creieu que es van a consolidar totes? Considereu que ens hem deixat algunes?
Bruno Díaz Marketing Manager
Sobre l'autor/a
Bruno Díaz — Marketing Manager
Professional de llarga trajectòria com a consultor de comunicació i màrqueting digital, i especialitzat en SEO, SEM i projectes web. Com a Màrqueting Manager de l'agència, coordino un equipàs de tècnics de màrqueting digital del qual estic molt orgullós.

Notícies relacionades

Tens un projecte en ment? En volem saber més!