Per a aquest 2017,1 de cada 2 consumidors aprofitarà el Black Friday
Actualitzat: 04 / 07 / 2022

Per a aquest 2017,1 de cada 2 consumidors aprofitarà el Black Friday

Consultor de marketing digital Barcelona
Xavi Gil
Consultor de marketing digital
D'aquí a molt poc torna una de les dates més assenyalades de l'any: el Black Friday. Amb ell, s'inicia una de les carreres prèvies per a les compres nadalenques a Espanya. Segons un estudi realitzat per American Express, el "Baròmetre de tendències en les compres nadalenques", 1 de cada 2 consumidors (és a dir, un 54% dels consumidors enquestats) realitzarà una compra per al divendres negre gràcies a les promocions que oferiran les marques.

Per a aquest 2017, aquestes compres equivalen al 33% de la despesa nadalenca  prevista per les famílies, on el 58% el destinaran en tecnologia, un 43% en moda i complements i un 36% en productes culturals com la música i els llibres.

Fa anys que el Black Friday està assentat a Espanya gràcies al comerç electrònic, les seves vendes no són exclusivament online i així ens ho demostra l'enquesta realitzada, en què un 52% confessa que aprofitarà les ofertes en botigues físiques, un 58% faran les seves comandes per Internet (comerços que també compten amb una botiga física) i un 50% anirà a retailers purament online.

Si observem les franges d'edat, els consumidors són principalment joves, la generació Z (un 62% dels enquestats), és a dir, aquells que han nascut entre 1995 i 2009, i els Millenials (un 56%). També ens hem trobat que aquelles persones entre 38 i 50 anys també realitzaran alguna compra pel Black Friday, així com un 41% dels enquestats amb més de 50 anys.

I tu... Acabaràs caient en les ofertes del Black Friday?
Consultor de marketing digital Barcelona
Sobre l'autor/a
De Les Corts i del Barça, sóc consultor de marketing digital. Acompanyo els processos de digitalització de les empreses, mitjançant la realització de projectes web que generin impacte i negoci

Notícies relacionades

Tens un projecte en ment? En volem saber més!