10 errors (més) en botigues online que pots evitar
Actualitzat: 29 / 01 / 2022

10 errors (més) en botigues online que pots evitar

Bruno Díaz Marketing Manager
Bruno Díaz
Marketing Manager
Prosseguim amb la llista coses que NO s'han de fer en una botiga online, després del primer lliurament la setmana passada.

11.- Abandonar les cistelles abandonades

Actualment més del 67% de les cistelles de compra són abandonades, pel que és molt important que tractem de recuperar una part d'elles. cal establir un sistema de seguiment (correu? Crida?), i sobretot estudiar per què es produeixen aquests abandonaments

12.- Prescindir d'anàlisi

Consultar les estadístiques de les eines que posem en marxa és fonamental per saber el que està funcionant i el que no, i així ajudar a la presa de decisions de present i futur.

13.- Sense cercador eficient

Més enllà de l'ordenació dels productes per categoria, sempre hi ha un tipus d'usuari que prefereix buscar el producte concret mitjançant el cercador. Per això és importantíssim tenir aquesta barra i que funcioni a la perfecció. Un exemple de cercador ben desenvolupat el pots trobar a la nova web que hem desenvolupat per Toni Aurum, una botiga en línia de rellotges de luxe de marques com Bell & Ross, Montblanc, Jean Richard, Junghans, o Longines.

14.- Fitxa del producte esquemàtica

L'estalvi de temps que et suposa fer unes fitxes de producte gairebé sense text, es convertirà en estalvi de clients i de visites (pel seu efecte en el SEO).

15.- Sense informació de contacte

Aquí estem davant d'un problema de manca de transparència, que dóna molt mala imatge, més enllà de qui finalment farà servir aquesta via.

16.- Compra només per a usuaris registrats

És normal que vulguem tenir a tothom registrat, avui dia els data són importantíssims. Però hi ha un perfil d'usuari que és molt sensible a registrar-se i cedir les seves dades, i millor no perdre-ho.

17.- Informació enganyosa

Una foto que no correspon o ofereix unes característiques diferents a les del producte són alguns dels problemes que no podem cometre, pels problemes de reputació en línia que ens reportarà (i no diguem ja legals).

18.- Sense productes relacionats

Sempre és recomanable que puguem motivar el consumidor a que compri més d'un producte, així que els productes relacionats fan una gran tasca (a més de millorar el SEO).

19.- Imatges de productes sense tenir cura

Hem de tractar de fer fotos reals de gran qualitat dels productes, o demanar al fabricant o distribuïdor que ens de permisos per poder utilitzar les seves en la nostra botiga online.

20.- Deixar a usuaris sense resposta

Si no respons l'usuari pot posar-se nerviós i començarà a bombardejar a correus, trucades, o parlar malament de tu per la xarxa. Respon com més aviat millor i ho evitaràs, mai més enllà de 24h.

Fins aquí la segona entrega d'aquesta sèrie d'articles sobre errors en botigues online, la setmana següent continuarem desenvolupant altres aspectes. Ens llegim!
Bruno Díaz Marketing Manager
Sobre l'autor/a
Bruno Díaz — Marketing Manager
Professional de llarga trajectòria com a consultor de comunicació i màrqueting digital, i especialitzat en SEO, SEM i projectes web. Com a Màrqueting Manager de l'agència, coordino un equipàs de tècnics de màrqueting digital del qual estic molt orgullós.

Notícies relacionades

Tens un projecte en ment? En volem saber més!